Regisztráció

Borsós csirke

Akkor jó ha sűrű a szaftja

  • Könnyű
  • Gréta
    20-40 perc
  • 2021-02-22
    352.6 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 352.6
kJ: 1342.8
Szénhidrát: 13.35
Amelyből cukrok: 5.87
Zsír: 15.56
Amelyből telített zsírsavak: 4.04
Rost: 8.52
Fehérje: 35.3
Só: 3.07
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Tüzet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Vizet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Eredetileg a recept 5 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 20
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 800
    g
    Csirke comb (általános)
  • 150
    g
    Sűrített paradicsom (általános)
  • 100
    g
    Piros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
  • 400
    g
    zöldborsó Bonduelle
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A hagymát megpucolom, olajon megdinsztelem. Ráteszem a kockára vágott csirkecombot, hozzá adom a pirosaranyat, paradicsomlevet, sóval, ízlés szerint ízesítem ( van aki a paraddicsomlé miatt 1 ek cukrot it tehet bele, ha az édeskésebb ízt kedveli ). Amikor felfövésben van bele teszem a borsót és össze főzöm. A hagyma és a paradicsomlé miatt lecsóhoz hasonló lesz a szaftja. Ízlés szerint nokedlivel, rizzsel vagy tésztával tálalható ( bár magában is finom ).